Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Αρχική  - Πόρος  - Ιστορία  - Αξιοθέατα  - Παραλίες  - Διασκέδαση  - Δωμάτια Αλκυόνη  - Μετακίνηση

 

Αξιοθέατα

Παρότι ο Πόρος είναι ένα μικρό νησί 31 τετραγωνικών χιλιομέτρων με περίπου 4.000 κατοίκους,  υπάρχουν αρκετά αξιοθέατα να επισκεφτεί κανείς. Στην πόλη του Πόρου μπορείτε να επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο που βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο, όπου εκτίθενται ευρήματα αρχαιολογικών εκσκαφών στον Πόρο, την Τροιζήνα και τα Μέθανα. Αν έχετε την υπομονή, μπορείτε να ανέβετε στο Ρολόι, σύμβολο κατατεθέν του νησιού μας. Η μαγευτική θέα θα σας αποζημιώσει για την επιμονή σας. Στην ανατολική είσοδο του λιμανιού, το νησάκι Μπούρτζι, με τα ερείπια του κάστρου που είχε κτίσει το 1827 ο Βαυαρός, προστατεύει ακόμα το νησί.
Στην Καλαυρία (καλή αύρα) η οποία είναι καταπράσινη και αρκετά μεγαλύτερη από την Σφαιρία, το πρώτο που συναντάει κανείς διασχίζοντας το κανάλι που χωρίζει τα 2 νησιά, είναι ο Συνοικισμός που χτίστηκε για να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες που έφτασαν στην περιοχή από τη Μικρά Ασία.
 Στα νοτιοανατολικά βρίσκεται το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, χτισμένο τον 18ο αιώνα, περιτριγυρισμένο από ένα τοπίο καταπληκτικής φυσικής ομορφιάς, στη γαλήνη και την ηρεμία του οποίου μπορείτε να αφεθείτε.
Στην άλλη πλευρά βρίσκονται τα ερείπια του Ρώσικου Ναύσταθμου που χτίστηκε το 1834, σε μια υπέροχη παραλία, και αποτέλεσε σταθμό ανεφοδιασμού του Ρώσικου στόλου μέχρι το 1900.

Υπάρχουν δρόμοι είτε από το Ρώσικο ναύσταθμο, είτε από το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, που οδηγούν στην πίσω πλευρά του νησιού, όπου σώζονται τα ερείπια του Ναού του Ποσειδώνα, στον οποίο ζήτησε καταφύγιο ο Δημοσθένης κυνηγημένος από τους Μακεδόνες και αργότερα αυτοκτόνησε. Η θέα που ανοίγεται μπροστά σας είναι εξαιρετική, περιλαμβάνοντας την παραλία της Βαγιονιάς, λιμάνι του νησιού κατά την αρχαιότητα, την χερσόνησο των Μεθάνων, το Αγκίστρι, την Αίγινα και στο βάθος μπορείτε να διακρίνετε ακόμα και τον Πειραιά.

Στην πλευρά της Πελοποννήσου, ο αρχαιολογικός χώρος της Τροιζήνας, το Λεμονοδάσος, το Διαβολογέφυρο και το ηφαίστειο των Μεθάνων, είναι επιλογές που θα σας ενθουσιάσουν, κυρίως με την φυσική ομορφιά τους. 10 χλμ. από το Γαλατά, βρίσκεται η Τροιζήνα την οποία πρωτοσυναντάμε  ιστορικά το 1260 π.χ., όταν βασιλεύει στην περιοχή ο Πιτθέας, παππούς του Θησέα. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του, η περιοχή γνώρισε μεγάλη ακμή και κατασκευάστηκαν σημαντικά μνημεία, όπως οι ναοί της Αφροδίτης και της Αθηνάς, το ιερό του Ιππόλυτου και το Ασκληπιείο, των οποίων ερείπια σώζονται ως τις μέρες μας. Στην έξοδο του χωριού, υπάρχει ένας μεγάλος βράχος, γνωστός και ως «βράχος του Θησέα» ο οποίος λέγεται ότι είναι αυτός που σήκωσε ο Θησέας για να πάρει τα σανδάλια και το σπαθί που κατά τη μυθολογία είχε κρύψει ο πατέρας του ο Αιγέας.

Άλλα αξιοθέατα είναι τα ερείπια της Βυζαντινής επισκοπικής εκκλησίας που χτίστηκε τον 11ο αιώνα και το διαβολογέφυρο, τοπίο μοναδικού φυσικού κάλλους. Πρόκειται για ένα αρχαίο γεφύρι χτισμένο πάνω από ένα φαράγγι με τρεχούμενα νερά. Κάποια ίχνη οπλών κατσίκας πάνω στο βράχο, έδωσαν το όνομά τους στην περιοχή, αφού κατά το θρύλο ανήκαν στο διάβολο ο οποίος πέρασε το γεφυράκι.

Η χερσόνησος των Μεθάνων, απέχει 20 χλμ. από τον Γαλατά και πιστεύεται ότι είναι αποτέλεσμα ηφαιστειακής έκρηξης. Πήρε το όνομά της από το μεθάνιο, προϊόν ηφαιστειακής ενέργειας. Υπάρχουν διάσπαρτοι 30 κρατήρες στη χερσόνησο, ο σημαντικότερος των οποίων είναι αυτός της Καμένης Χώρας. Η τελευταία έκρηξη του ηφαιστείου υπολογίζεται το 276 π.χ.

 

Δωμάτια Αλκυόνη - Μπούρτζι

Δωμάτια Αλκυόνη - Μοναστήρι

Δωμάτιο Αλκυόνη - Διαβολογέφυρο

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του νησιού, είναι η γεωγραφική του θέση, η οποία δίνει την πολυτέλεια στον επισκέπτη να επιλέξει κάποιον κοντινό προορισμό για μια μονοήμερη εκδρομή. Το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών, καθώς και η πανέμορφη και γραφική πόλη του Ναυπλίου αποτελούν μια ενδιαφέρουσα πρόταση για τους λάτρεις της αρχαίας και κλασσικής Ελλάδας. Το καλοκαίρι οργανώνονται μονοήμερες κρουαζιέρες στα κοντινά νησιά της Ύδρας και των Σπετσών, ενώ και η Αίγινα βρίσκεται πολύ κοντά μας.

 

Ενοικιαζόμενα δωμάτια Αλκυόνη, 180 20 Ασκέλι, Πόρος  •  τηλ: 22980 23880, 6970808246  •  email: info@poros-alkyoni.gr

www.areion.eu design & implementation